Ruanda Bwenda Natural

Kırmızı meyveler, çikolata ve tatlı limon

210,00₺

Gramaj
Çekme Derecesi
Adet
Çok taze kahve lezzetli değildir. Degassing nedir? Kahvenin tazeliğini korumak için nelere dikkat etmek gerekir?
Kahve, kavrulduktan sonraki bir haftalık dönemde karbondioksit ve karbonmonoksit gazları salar ve bu gazlar kahvede ekşi tatlara neden olurken dilde keyifsiz bir kuruluk hissi bırakır.
Bu gazların sağlığa herhangi bir olumsuz etkisi yoktur ama içim keyfini olumsuz etkiler.
Gazların salınımı her geçen gün gittikçe azalır ve kavrulduktan sonraki beşinci günde içilen filtre kahvede tazelik kaynaklı olumsuz tatlar iyice azalmış olur.
Bu yüzden filtre kavurma profillerimizde en az 5 gün, espressoda ise en az 10 gün gaz salınımı (degassing) için beklemenizi öneriyoruz.
Kahvelerimizi kavurur kavurmaz, hava geçirmeyen ve ağzı zipli, özel kahve torbalarına paketliyoruz.
Böylece paketin ağzını açmadığınız zaman, kahve 3 ay tazeliğini koruyor.
Paketin ağzını açtıktan sonra güneş görmeyen, baharatlardan uzakta, serin ve kuru bir ortamda saklamalısınız.
Satın aldığınız 250 gramlık poşetin içinde ağzını kapalı tutmanız yeterli.
Başka bir kaba aktaracaksanız hava almayan ağzı contalı ve kilitli bir kavanoz ya da ağzı zipli bir poşet kullanabilirsiniz.
Kahvenizi buzdolabına koymayın ve paketin ağzını açtıktan 2 hafta içinde tüketmeye özen gösterin. Kahvenizi çeker çekmez demleyin.
Tartı kullanın. Demleme önerilerimiz için web sitemizdeki reçetelere göz atabilirsiniz.
Afiyet olsun.

 

UANDA; düzenli yağış alan yüksek rakımlı, zengin volkanik toprakları ve iyi korunmuş, kirlenmemiş organik arazileriyle nitelikli kahve yetiştirmek için oldukça elverişlidir. Ülkedeki kahvenin büyük bölümü, aile başına bir hektardan daha büyük olmayan araziye sahip yaklaşık yarım milyon küçük çiftçi tarafından üretilir. Özellikle Bourbon türünde ağaçlar dikilir. Ülke geneline yayılmış olan üretim Kivu Gölü boyunca ve güney eyalette yoğunlaşır. Küçük üreticiler, kooperatifler halinde organize olup merkezi veya yerel yıkama istasyonlarının hizmetini paylaşır. Çiçeklenme, Eylül ve Ekim arasında gerçekleşir, hasat Mart'ta başlar Temmuz'a kadar sürer. Sevkiyatlar ise Ağustos'tan Aralık'a kadar devam eder. Bwenda İstasyonu'nun sahibi Bernard Uwitije, güney Ruanda'nın Nyamagabe bölgesinin yerlisidir. Kahvenin baskın tarımsal ürün olduğu bir bölgeden gelen Bernard, evde işlenmiş sıradan kahve ticareti yaparak sektöre girdi.

Daha sonra, kahvenin işlenme şeklinin değerini ve önemini öğrendi. Kahve sektöründe düzgün ve sürdürülebilir bir iş kurmak isteyen Bernard, 2016 yılında memleketi yakınlarına ilk yıkama istasyonunu kurdu. Birinci yılını işletmesinin tüm detaylarını başarılı bir şekilde öğrenmek için kullandı ve sonrasında ikinci bir yıkama istasyonunu daha inşa etti. Takip eden sezonda ise kaliteden ödün vermeden büyük hacimlerde kahve işlemede ustalaştı. Bwenda’da izole bir grup çiftçinin, kahve kirazlarını kaliteli bir ürüne dönüştürmek için daha yakın bir yıkama istasyonuna ihtiyaç duyduğunu fark etti ve 2018'de üçüncü yıkama istasyonu kurdu. Bwenda 2019 yılının başında aldığı ilk hasatta sadece 1 konteyner kahve işleyecek kapasiteye sahipti. Bernard, çiftçilerin ürünlerini ulaştırması adına lojistik destek sunup onlara yardımcı olmak için çeşitli programlar geliştiriyor ve yıkama istasyonunun kapasitesini her sene arttırıyor.
Rakım: 1.800 m
İşlem: Gün kurusu (natural)
Tür: Red Bourbon

Sepetiniz [0]

220₺ üzeri siparişe ücretsiz kargo

0₺
220₺

Toplam 0,00₺

Satın Al