Ruanda Sparkling Water Decaf

Şeftali, çikolata, karamel, tatlı, dengeli

200,00₺

Gramaj
Çekme Derecesi
Adet
Çok taze kahve lezzetli değildir. Degassing nedir? Kahvenin tazeliğini korumak için nelere dikkat etmek gerekir?
Kahve, kavrulduktan sonraki bir haftalık dönemde karbondioksit ve karbonmonoksit gazları salar ve bu gazlar kahvede ekşi tatlara neden olurken dilde keyifsiz bir kuruluk hissi bırakır.
Bu gazların sağlığa herhangi bir olumsuz etkisi yoktur ama içim keyfini olumsuz etkiler.
Gazların salınımı her geçen gün gittikçe azalır ve kavrulduktan sonraki beşinci günde içilen filtre kahvede tazelik kaynaklı olumsuz tatlar iyice azalmış olur.
Bu yüzden filtre kavurma profillerimizde en az 5 gün, espressoda ise en az 10 gün gaz salınımı (degassing) için beklemenizi öneriyoruz.
Kahvelerimizi kavurur kavurmaz, hava geçirmeyen ve ağzı zipli, özel kahve torbalarına paketliyoruz.
Böylece paketin ağzını açmadığınız zaman, kahve 3 ay tazeliğini koruyor.
Paketin ağzını açtıktan sonra güneş görmeyen, baharatlardan uzakta, serin ve kuru bir ortamda saklamalısınız.
Satın aldığınız 250 gramlık poşetin içinde ağzını kapalı tutmanız yeterli.
Başka bir kaba aktaracaksanız hava almayan ağzı contalı ve kilitli bir kavanoz ya da ağzı zipli bir poşet kullanabilirsiniz.
Kahvenizi buzdolabına koymayın ve paketin ağzını açtıktan 2 hafta içinde tüketmeye özen gösterin. Kahvenizi çeker çekmez demleyin.
Tartı kullanın. Demleme önerilerimiz için web sitemizdeki reçetelere göz atabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Açıklama

RUANDA; düzenli yağış alan yüksek rakımlı, zengin volkanik toprakları ve iyi korunmuş, kirlenmemiş organik arazileriyle nitelikli kahve yetiştirmek için oldukça elverişlidir. Ülkedeki kahvenin büyük bölümü, aile başına bir hektardan daha büyük olmayan araziye sahip yaklaşık yarım milyon küçük çiftçi tarafından üretilir. Özellikle Bourbon türünde ağaçlar dikilir. Ülke geneline yayılmış olan üretim Kivu Gölü boyunca ve güney eyalette yoğunlaşır. Küçük üreticiler, kooperatifler halinde organize olup merkezi veya yerel yıkama istasyonlarının hizmetini paylaşır. Çiçeklenme, Eylül ve Ekim arasında gerçekleşir, hasat Mart'ta başlar Temmuz'a kadar sürer. Sevkiyatlar ise Ağustos'tan Aralık'a kadar devam eder.

 

MADEN SUYU İLE KAFEİNSİZLEŞTİRME İŞLEMİ: Bu işlem ilk olarak 1967 yılında Max Planck Kömür Araştırma Enstitüsü'nden Kurt Zosel adlı bir bilim adamı tarafından, madde karışımlarını ayırmanın yeni yollarını araştırırken keşfedildi. 1988'de CR3 adlı bir Alman kafeinsizleştirme şirketi, doğal karbondioksit ile (tarih öncesi, yeraltı göllerinden gelen) suyu birleştirip kahvedeki kafeinin yüksek oranda çözünmesi için gerekli 'alt kritik' koşulları sağlayan bir çözelti oluşturarak kafeinsizleştirme için bu yöntemi kullandı.


Nazik bir işlemdir, doğal ve organik olarak onaylanmıştır. Karbondioksit kafein ile yüksek oranda etkileşime girerken tat ve aromayı oluşturan diğer kahve bileşenlerinin korunmasını garanti eder. İşlem şöyle özetlenebilir; yeşil çekirdek, basınçlı sıvı karbondioksit ile temas ettirilmeden önce, suyla temizlenip nemlendirildiği bir "ön işlem" tankına girer. Yeşil kahve çekirdekleri suyu emdiğinde genleşir ve gözenekleri açılır, bu da kafein moleküllerinin hareketli hale gelmesini sağlar. Su içindeki yeşil çekirdeklere basınçlı sıvı karbondioksit eklenir. Su ile birleşen basınçlı sıvı karbondioksit mineralli su (maden suyu) oluşturur. Karbondioksit çekirdekler arasında dolaşır ve hareketli kafein moleküllerini mıknatıs gibi çeker. Kafein açısından zengin mineralli su, daha sonra buharlaştırıcıya girer ve kafeinli karbondioksit çökertilerek sudan ayrıştırılır. Kafeinsiz su, sıradaki üretimde kullanılmak üzere tanka geri pompalanır. Bu döngü, istenilen kafein yüzdesine düşene kadar tekrarlanır. Hedefe ulaşıldığında, karbondioksit sirkülasyonu durdurulur ve yeşil çekirdekler kurutucuya aktarılıp kurutulur. Kafeinsiz kahve daha sonra orijinal nem içeriğine ulaşana kadar nazikçe kurutulur ve ardından kavurmaya hazır hale gelir.
 

Kafeinsizleştirme için bu işlemi kullanmanın çeşitli yararları vardır:

* Kafeini ayrıştırmak için kullanılan madde tamamen doğaldır,

* Herhangi bir kimyasal kullanılmadığı için de işlem "organik" olarak sınıflandırılabilir,

* Kafeini bu şekilde ayrıştırılmış kahveyi tüketmenin sağlık açısından herhangi bir riski yoktur,

* İşlemin çalışma şekli, yeşil çekirdekteki diğer organik bileşiklere etki etmediği için, bitmiş ürünün tadı ve aroması üzerinde hiçbir etkisi yoktur.


Karbondioksit çok seçicidir ve yeşil çekirdekteki lezzet ve kokuya katkıda bulunan karbonhidratlara ve proteinlere etki etmez. Yeşil çekirdeğin ve bitmiş kavrulmuş çekirdeğin hücre yapısı bozulmaz, bu da nitelikli kahvelerle çalışırken büyük avantaj sağlar. Yan ürünler %100 doğaldır ve geri dönüştürülebilir.

Sepetiniz [0]

220₺ üzeri siparişe ücretsiz kargo

0₺
220₺

Toplam 0,00₺

Satın Al