Kenya Karindundu AB
Portakal, zencefil, kremamsı


Seçenekler


* Çekirdeklerinizi taze tutmak için lütfen aşağıdaki nota dikkat edin.


 
 
 
Kavurma Profili:

*Bir sonraki haftanın kavurması beklenir ve bütün siparişiniz toplu bir şekilde gönderilir.


 
 


* Çok taze kahve lezzetli değildir. Degassing nedir? Kahvenin tazeliğini korumak için nelere dikkat etmek gerekir?

Kahve, kavrulduktan sonraki bir haftalık dönemde karbondioksit ve karbonmonoksit gazları salar ve bu gazlar kahvede ekşi tatlara neden olurken dilde keyifsiz bir kuruluk hissi bırakır. Bu gazların sağlığa herhangi bir olumsuz etkisi yoktur ama içim keyfini olumsuz etkiler. Gazların salınımı her geçen gün gittikçe azalır ve kavrulduktan sonraki beşinci günde içilen filtre kahvede tazelik kaynaklı olumsuz tatlar iyice azalmış olur. Bu yüzden filtre kavurma profillerimizde en az 5 gün, espressoda ise en az 10 gün gaz salınımı (degassing) için beklemenizi öneriyoruz.

Kahvelerimizi kavurur kavurmaz, hava geçirmeyen ve ağzı zipli, özel kahve torbalarına paketliyoruz. Böylece paketin ağzını açmadığınız zaman, kahve 2 ay tazeliğini koruyor. Paketin ağzını açtıktan sonra güneş görmeyen, baharatlardan uzakta, serin ve kuru bir ortamda saklamalısınız. Satın aldığınız 250 gramlık poşetin içinde ağzını kapalı tutmanız yeterli. Başka bir kaba aktaracaksanız hava almayan ağzı contalı ve kilitli bir kavanoz ya da ağzı zipli bir poşet kullanabilirsiniz. Kahvenizi buzdolabına koymayın ve paketin ağzını açtıktan 2 hafta içinde tüketmeye özen gösterin. Kahvenizi çeker çekmez demleyin. Tartı kullanın. Demleme önerilerimiz için web sitemizdeki reçetelere göz atabilirsiniz.

Afiyet olsun.