Kahve Su Miktarı Derece Süre
18 g 300 ml 94 C  2:30 - 3:00 dk.

Malzemeler

çekirdek kahve / tartı / hario / filtre kağıdı / değirmen / su ısıtıcısı / tahta kaşık / saat / sıcak su

Hazırlanış

  1. Çekirdek kahvenizi filtre kahve çekiminden biraz daha ince öğütün.
  2. Su ısıtıcısında tercihen filtrelenmiş yoksa damacana suyunuzu 94C’de ısıtın (suyu kaynatıp sonra soğutmayın).
  3. Hario’ya kenarını katlayarak filtre kağıdını yerleştirin.
  4. Hario’yu, fincanınızı, filtre kağıdını (kağıt kokusundan kurtulmak için) bol sıcak sudan geçirin.
  5. Fincanın üstüne Hario’yu yerleştirin ve ikisini birden tartının üzerine alın. Kahveyi kağıda yavaşça dökün ve Hario’nun kenarlarına vurarak düz bir kahve yatağı oluşmasını sağlayın.
  6. Tartıyı açın ve saati başlatın.
  7. Hızlıca ve kahvenin tamamı suya doyacak şekilde 80 ml suyu dökün. Suyu içe doğru ve halkalar halinde dökün. Küçük bir tahta bir kaşık hızlıca ve sertçe karıştırın ve 40 sn. kadar suyun akmasını bekleyin.
  8. Kalan suyu toplam süre 1:45’i gösterene kadar yavaşça ve dışa doğru halkalar halinde dökün. Genel olarak yüzeydeki siyah kümeleşmeleri hedefleyerek dökün.
  9. Hario’yu iki elinizle kavrayarak fincanın ağzına sertçe iki kez vurun.
  10. Tüm suyun kahveden geçmesi 2:30-3:00 dk sürmelidir.
  11. Fincandaki kahvenin eşit şekilde karışması için fincanı birkaç kez sallayın ve hemen servis edin.
  12. Sıcak su ile güzelce yıkayın.