Kahve Su Miktarı Derece Süre
22 g 300 ml 80-85 C  3:00 - 3:30 dk.

Hazırlanış

  1. Espresso'dan biraz daha kalın olacak şekilde 22 gr kahve öğütün.
  2. Mokapot’un alt haznesini işaretli yere kadar 80-85C’lik suyla doldurun.
  3. Kahve konulacak hazneyi alt kısma yerleştirin.
  4. Kahveyi içine doldurun ve düz bir zemin oluşturacak şekilde hafifçe sallayın ve parmağınızla düzleyin, asla bastırmayın.
  5. Üst kısmını yerleştirin. Alt kısım sıcak olacaktır dikkat edin.
  6. Kapağını açık bırakın.
  7. Orta kısıklıktaki ocağın üzerne koyun.
  8. Kaynamaya başladığı anda iyice ıslatılmış soğuk bir havlu ile ocağın üzerinden alın ve soğutun.
  9. Acılaşmaması için hiç vakit kaybetmeden bir fincana alın.
  10. İster sıcak su ile deriştirerek, ister sütle isterse de olduğu gibi için.