Peru Huabal Espresso

Fıstık, siyah çay, nane, pekmez

125,00₺

Gramaj
Çekme Derecesi
Adet
Çok taze kahve lezzetli değildir. Degassing nedir? Kahvenin tazeliğini korumak için nelere dikkat etmek gerekir?
Kahve, kavrulduktan sonraki bir haftalık dönemde karbondioksit ve karbonmonoksit gazları salar ve bu gazlar kahvede ekşi tatlara neden olurken dilde keyifsiz bir kuruluk hissi bırakır.
Bu gazların sağlığa herhangi bir olumsuz etkisi yoktur ama içim keyfini olumsuz etkiler.
Gazların salınımı her geçen gün gittikçe azalır ve kavrulduktan sonraki beşinci günde içilen filtre kahvede tazelik kaynaklı olumsuz tatlar iyice azalmış olur.
Bu yüzden filtre kavurma profillerimizde en az 5 gün, espressoda ise en az 10 gün gaz salınımı (degassing) için beklemenizi öneriyoruz.
Kahvelerimizi kavurur kavurmaz, hava geçirmeyen ve ağzı zipli, özel kahve torbalarına paketliyoruz.
Böylece paketin ağzını açmadığınız zaman, kahve 3 ay tazeliğini koruyor.
Paketin ağzını açtıktan sonra güneş görmeyen, baharatlardan uzakta, serin ve kuru bir ortamda saklamalısınız.
Satın aldığınız 250 gramlık poşetin içinde ağzını kapalı tutmanız yeterli.
Başka bir kaba aktaracaksanız hava almayan ağzı contalı ve kilitli bir kavanoz ya da ağzı zipli bir poşet kullanabilirsiniz.
Kahvenizi buzdolabına koymayın ve paketin ağzını açtıktan 2 hafta içinde tüketmeye özen gösterin. Kahvenizi çeker çekmez demleyin.
Tartı kullanın. Demleme önerilerimiz için web sitemizdeki reçetelere göz atabilirsiniz.
Afiyet olsun.

 

Huabal, Cajamarca ilinin Jaen ilçesinde yer almaktadır. Bu kahve, Huabal bölgesindeki küçük çaplı üreticilerin seçilmiş ürünlerinin harmanıdır. Bu bölge nitelikli kahve adına potansiyeli yüksek bir yöre olarak bilinir. Fakat kahve üreticilerinin birçoğu bu potansiyeli ortaya çıkarmak için zayıf altyapı veya bilgiye erişim sorunları ile karşılaşmaktadır. Devletin ve tüketicilerin desteği ile bu yörede Catimore türü dikilmeye başlanmıştır. Yüksek irtifalarda beklenen verimi Catimore’dan alamayan üreticiler; Caturra, Bourbon ve Catuai türlerini yetiştirmeye başlamış ve olumlu sonuçlar almıştır.
Huabal, kahve üreticisi çeşitli köylerden oluşur ve her üretici bir köy ile ilgilenir. Yöredeki üretim 1200 ila 2100 m irtifa aralığındadır. Kahve üretimi konusunda Cajamarca’daki önemli merkezlerden biri olan Huabal, birkaç dağa yayıldığından iklim koşulları ve toprak özellikleri önemli ölçüde değişkenlik gösterebilir. Bazı alanlar ıslak, nemli ve (Afrika toprağı gibi) kırmızı olurken diğer alanlar kuru ve sıcaktır. Bu sebeple zengin, lezzetli ve meyvemsi kahveleri yetiştirme potansiyeli yüksektir.

Hubal’dan gelen bu lot, 1800 metre irtifa üzerindeki üreticiler tarafından yetiştirilir, işlenir ve kurutulur. Peru'nun kuzeyindeki birçok üreticinin kendi yıkama havuzları ve kahve meyvesini ayıklamak için kullanılan depulping makineleri vardır. Üreticiler bu makinelerde kahveleri işleyip Afrika tipi tezgâhlarda veya verandalarında kuruttuktan sonra Jaen'deki Falcon Peru deposuna kalite kontrole getirir. Burada nem ve yoğunluk değerleri kayıt altına alınır, kavrulup tadına bakılır ve puanlama yapılır.

Sepetiniz [0]

220₺ üzeri siparişe ücretsiz kargo

0₺
220₺

Toplam 0,00₺

Satın Al