Espresso
Espresso, ; metal bir filtre “basket” içerisine dozlanmış kahvenin sıcak ve basınçlı su kullanılarak demlenmesi yöntemidir. Bu yöntemle demlenmiş kahvelerde yöntem ile aynı adı taşır ve Espresso olarak adlandırılır. Menüde yer alan birçok içeceğin temelini oluşturmaktadır.
Doz
18 g
Ürün
42 g
Süre
0:27-0:32 S
Malzemeler
- Espresso Makinesi
- Tartı
- Tamper Matı
- Tamper
- Kronometre

-
1
Portafiltre'yi gruptan çıkar ve temiz bir bez ile iyice kurula.
218g[ ± 0.1 fark ile] Kahveyi öğüt ve sepet içerisine dozla.
-
3
Kahvenin homojen bir biçimde sepet içerisinde dağılmasını sağla. Eğer büyük topaklanmış kahveler varsa bu topakları dağıt.
4Düz ve eş yoğunlukta bir yatak elde edecek şekilde tamper ile kahveyi sıkıştır. Sonrasında tamperı yavaşca çektiğinden emin ol.
-
5
Gruptan 2-3 s boyunca sıcak su akıt, drip trayi kurula ve portafiltreyi yavaşca gruba tak.
6Shot tartısını ve fincanı yerleştirdikten demlemeye başla.
-
7
Tartıda 38-39 gram değerini gördüğünde, tuşa basarak akışı durdur. Tamamlandığında 42 gram civarı bir ürün elde etmiş olacaksın.
8Portafiltreyi gruptan çıkar. Kahveyi atık kutusuna boşalt ve portafiltreyi gruptan sıcak su akıtarak yıka ve tekrar gruba tak.
-
9
Drip trayi kurulamayı unutma.