Demleme Teknikleri

French Press

1800’lü yıllarda Fransızlar tarafından icat edilmiş olsa da, günümüzdeki haline İtalyanlar tarafından getirilmiştir. Daldırma yöntemi ile yoğunlugu yüksek bir filtre kahve deneyimi sağlar. Ev kullanıcılarının gözdesi olan bu yöntem, bildiğimiz en eski demleme tekniklerinden biri sayılabilir. Eğer daha berrak bir sonuç istiyor isen demlemen bittiğinde kahveni bir filtre yardımı ile süzmeyi deneyebilirsin.

Doz

20 g

Su Miktarı

300 ml

Su Sıcaklığı

95-96C

Demlenme Süresi

4:30 DK

Malzemeler

  • French Press
  • Tartı
  • Kronometre
  • Değirmen
  • Kaşık
  1. 1

    20 g kahveyi tartarak hazırla ve kalın bir ayarda öğüt.

    2

    Sıcak su ile ekipmanı iyice yıkayarak ısınmasını sağla.
    *Bu suyu dökmek yerine daha sonra ekipmanını temizlemek için kullanabilirsin

  2. 3

    Ekipmanı tartıya yerleştir, kahveyi ekle ve tartıyı sıfırla. Tek seferde suyun tamamını ekle. Kronometreyi çalıştırmayı da unutma.

    4

    Bir kaşık yardımıyla karıştır. Metal kaşık kullanıyorsan, önceden ısıtman önemli!

  3. 5

    Ekipmanın kapağını kapat, bu soğumayı yavaşlatacaktır. Filtreyi çok az bastır. Amaç tüm kahvenin suyun içinde olduğundan emin olmak. Yüzeyin hemen altında olması yeterli!

    6

    Demleme süresinin son 45 saniyesinde filtreyi yavaşca aşagı ittir. Kahveni bardağa aktarmadan önce bir süre daha beklemen daha berrak bir sonuç elde etmeni sağlayacaktır.

Sepetiniz [0]

220₺ üzeri siparişe ücretsiz kargo

0₺
220₺

Toplam 0,00₺

Satın Al