French Press
1800’lü yıllarda Fransızlar tarafından icat edilmiş olsa da, günümüzdeki haline İtalyanlar tarafından getirilmiştir. Daldırma yöntemi ile yoğunlugu yüksek bir filtre kahve deneyimi sağlar. Ev kullanıcılarının gözdesi olan bu yöntem, bildiğimiz en eski demleme tekniklerinden biri sayılabilir. Eğer daha berrak bir sonuç istiyor isen demlemen bittiğinde kahveni bir filtre yardımı ile süzmeyi deneyebilirsin.
Doz
20 g
Su Miktarı
300 ml
Su Sıcaklığı
95-96C
Demlenme Süresi
4:30 DK
Malzemeler
- French Press
- Tartı
- Kronometre
- Değirmen
- Kaşık

-
1
20 g kahveyi tartarak hazırla ve kalın bir ayarda öğüt.
2Sıcak su ile ekipmanı iyice yıkayarak ısınmasını sağla.
*Bu suyu dökmek yerine daha sonra ekipmanını temizlemek için kullanabilirsin -
3
Ekipmanı tartıya yerleştir, kahveyi ekle ve tartıyı sıfırla. Tek seferde suyun tamamını ekle. Kronometreyi çalıştırmayı da unutma.
4Bir kaşık yardımıyla karıştır. Metal kaşık kullanıyorsan, önceden ısıtman önemli!
-
5
Ekipmanın kapağını kapat, bu soğumayı yavaşlatacaktır. Filtreyi çok az bastır. Amaç tüm kahvenin suyun içinde olduğundan emin olmak. Yüzeyin hemen altında olması yeterli!
6Demleme süresinin son 45 saniyesinde filtreyi yavaşca aşagı ittir. Kahveni bardağa aktarmadan önce bir süre daha beklemen daha berrak bir sonuç elde etmeni sağlayacaktır.