Meksika Santa Domingo

Dut, reyhan, mandalina, taze fındık

235,00₺

Gramaj
Çekme Derecesi
Adet
Çok taze kahve lezzetli değildir. Degassing nedir? Kahvenin tazeliğini korumak için nelere dikkat etmek gerekir?
Kahve, kavrulduktan sonraki bir haftalık dönemde karbondioksit ve karbonmonoksit gazları salar ve bu gazlar kahvede ekşi tatlara neden olurken dilde keyifsiz bir kuruluk hissi bırakır.
Bu gazların sağlığa herhangi bir olumsuz etkisi yoktur ama içim keyfini olumsuz etkiler.
Gazların salınımı her geçen gün gittikçe azalır ve kavrulduktan sonraki beşinci günde içilen filtre kahvede tazelik kaynaklı olumsuz tatlar iyice azalmış olur.
Bu yüzden filtre kavurma profillerimizde en az 5 gün, espressoda ise en az 10 gün gaz salınımı (degassing) için beklemenizi öneriyoruz.
Kahvelerimizi kavurur kavurmaz, hava geçirmeyen ve ağzı zipli, özel kahve torbalarına paketliyoruz.
Böylece paketin ağzını açmadığınız zaman, kahve 3 ay tazeliğini koruyor.
Paketin ağzını açtıktan sonra güneş görmeyen, baharatlardan uzakta, serin ve kuru bir ortamda saklamalısınız.
Satın aldığınız 250 gramlık poşetin içinde ağzını kapalı tutmanız yeterli.
Başka bir kaba aktaracaksanız hava almayan ağzı contalı ve kilitli bir kavanoz ya da ağzı zipli bir poşet kullanabilirsiniz.
Kahvenizi buzdolabına koymayın ve paketin ağzını açtıktan 2 hafta içinde tüketmeye özen gösterin. Kahvenizi çeker çekmez demleyin.
Tartı kullanın. Demleme önerilerimiz için web sitemizdeki reçetelere göz atabilirsiniz.
Afiyet olsun.

 

Kahvemiz Santa Domingo Teojomulco, Sierra Sur Bölgesi'nde Oaxaca, Mexico'dan geliyor.
Bu seneki toplam hasat çevredeki küçük üreticilerden toplandı.
Diğer tüm Orta Amerika kahvelerinden farklı olarak, Meksika çok küçük kahve üreticilerini barındırmaktadır; hatta bazı üreticilerin hasatı yıllık 5-10 kg kadar azdır.
Sınırlı üretim kalitenin düşük olduğu anlamına gelmediği gibi, tam tersi desek daha doğru olur.
Hatta Oaxaca'yı Meksika'nın bu kadar eşsiz bir bölgesi yapan etmen iç pazarların da Oaxaca kahvesine olan büyük talebidir.
Yani Osito gibi partnerlerimiz Meksika topraklarında sıkı çalışmalı ve bu küçük hasatları toplayabilmelidir.
Daha sonrasında hatrı sayılır bir zaman ve efor harcayarak aynı boyutta, nemde ve su aktivitesinde olanları bir araya toplamalıdır.

Tüm bu efor ve zaman bu hasatları güvende ve aynı kalitede tutmaktadır ve her zaman karşılığını verir.
İşin aslı bu kahveler çok heyecan vericidir fakat sıklıkla gerekli takdiri almaz hatta keşfedilmez.


Üretici: Küçük üretici çiftlikler
Bölge: Sierra Sur, Oaxaca, Mexico
İrtifa: 1300 - 1500 m
Türler: Typica, Bourbon, Mundo Novo
İşlem: Yıkanmış
Tedarikçi: Osito

Sepetiniz [0]

220₺ üzeri siparişe ücretsiz kargo

0₺
220₺

Toplam 0,00₺

Satın Al