Ekipman Teorisi 101 : French Press ama ESPRO

Ekipman Teorisi 101 : French Press ama ESPRO

Kahve tutkunları için özel olarak hazırlanan ekipman teorilerini inceleyin. ESPRO demleme reçetesi ile en dengeli kahveyi sen demleyeceksin!

28 January 2024 by Kronotrop

French Press Nedir?

French Press belki de en bilinen filtre kahve demleme ekipmanıdır. Bu kadar yaygın olmasının sebebi kullanım prensibinin kolaylığı ve Pazar payının yaygınlığı olduğu aşikar. Bir ana hazne ve uç kısmında kahveyi filtreleyen bir piston prensibiyle çalışır. Cam, çelik, alüminyum, porselen gibi birçok maddeden üretilebilir. Ana haznenin materyali ısıyı korumak ve kahvenin tadına edeceği etki için önemlidir; paslanmaz çelik en doğru seçim olacaktır.

Önemli olan diğer faktör ise pistonun uç kısmındaki filtrenin kalitesidir. Genellikle metalden veya naylondan yapılan bu filtre kahve partiküllerini alt kısımda sıkıştırıp demlenmiş kahveyi süzerken bardağa geçmesini engellemek için vardır. Fakat piyasadaki standart French Presslerin çoğunun filtreleri bunu tam anlamıyla sağlayamaz, fincanınızın dibinde her zaman ince kahve partiküllerini görürsünüz ve bu hoşunuza gitmez. Sebebi kullanılan filtrenin kalitesidir.

Kahve partiküllerinin yanı sıra kullanılan filtrenin kalitesine bağlı olarak yağ geçirgenliği de kağıt veya mikro boyutlardaki filtrelere göre daha fazladır bunun sonucunda da daha yoğun bir kahve elde edersiniz çünkü kahvedeki yağların taşınmasına olanak sağlar.

Genel olarak demlemeyi kontrol etmek sadece pistonu ne zaman aşağıya indireceğiniz ile ilgilidir. Filtreden kurtulup suyla teması devam eden partiküller çözünmeye devam edecektir bunun sonucunda da istenmeyen tatlar var olacaktır.

French Press var French Press var; hele de söz konusu nitelikli bir demleme yapmak istiyorsak ekipmanın ve filtre sisteminin kalitesi son derece önemli.

Neden ESPRO?

Espro Kanada menşeili bir markadır. Espro için French Press’in yeniden keşfedilmiş versiyonudur diyebiliriz. Espro’ların patentli bir filtreleme sistemi bulunur. Bu sistem çift katmanlı mikro filtrelerden oluşur ve bu filtreler sıradan french press filtrelerine göre dokuz, on kat daha sıkı ve daha ince gözeneklidir. Bu filtreleme sistemi sayesinde kahve partikülleri filtreyi aşamaz ve bardağa taşınmaz. Sıradan french presse göre daha berrak ve daha canlı asiditeye sahip bir demleme elde etmenizi sağlar. Tortu veya partikül geçişi olmadığı için sadece demlenmiş kahvenizdeki çözünen katılar ekstrakte olmaya devam eder bu da kahvenizin aromalarını daha hissedilir yapar.

Espro’nun pistonunu aşağıya indirdiğinizde demlemeyi durdurmuş olursunuz ve ekstraksiyonun devam etmeyeceğini kontrol etmenizi sağlar. Ayrıca bu ince ve sıkı filtreme sistemi daha yoğun ve gövdeli kahve severler için müthiş bir üründür çünkü normal french presse göre kahvenizi daha ince öğütmenize tolerans gösterir ve daha gövdeli demleme elde etmenizi sağlar.

Ayrıca bu filtreler BPA, BPS ve ftalat içermez. Birbirinden kolayca ayrılabilir. Temizliği kolaydır. Ayrıca ESPRO tasarımlarında kullanılan çift cidarlı paslanmaz çelik ve vakum izolasyonu içeceğinizin ciddi derecede daha uzun süre sıcak kalmasını sağlar. Temelde ESPRO’nun iki farklı tasarımı mevcut: Travel Coffee Press ve French Press Coffee Maker. Travel Coffee Pres french press işlevinin yanı sıra bir mug olarak da kullanılabiliniyor, bu sayede size hem bir demleme ekipmanı hem de taşınabilir mug özelliği sunuyor. French press coffee maker ise standart “french press” görünümünde olup daha yüksek hacimli kahveler demlemek için tercih edilebilir. ESPRO tüm bunların yanı sıra kahvede olduğu kadar çay demlemede de çok başarılır bir üründür. Çift filtreden geçirilerek demlenen çayların berrak ve uzun süre sıcak kalmasını sağlar. Bu özellikleri sayesinde ESPRO, “french press” kategorisinde tercih edilecek en nitelikli ekipmandır diyebiliriz.

ESPRO Demleme Reçetesi

Daha berrak sonuçlar isterseniz demlemeyi daha erken, daha yoğun sonuçlar isterseniz demlemeyi daha geç bitirebilirsiniz.

Other blog content

Your Cart [0]

Free shipping on orders over 500₺

0₺
500₺

Total 0,00₺

Buy