Barkod: 8681672010232

Sehe, yıkama istasyonu, 1750 metre irtifadadır ve işlenen kahveler 2000 metreye kadar çıkan yükseklikteki tarlalardan gelmektedir. Salum Ramadhan'ın 4. yıkama istasyonudur ve Shibitoke eyaletinde bulunur. İstasyonlar arası mesafeler yakın gibi gözükse de aromalar istasyondan istasyona farklılık gösterir. Salum’un asistanı Nimu Silas, kahve seçimi, işlenmesi ve kurutulması ile ilgili protokolleri uygulamak ve yönetmekten sorumludur. Bir partide, yıkama istasyonu çevresindeki birçok küçük üreticinin kahvesi bulunmaktadır. Parti ayrımı toplama günlerine, bölgeye ve işleme göre yapılır. Bu kahve yıkanmış bir kahvedir. Tüm kahve kirazları hasattan sonra suya batırılır. Olgunlaşmamış, ölmüş ve aşırı olgunlaşmış kirazlar ayrılır. 2 gün boyunca tek bir tabaka halinde yayılır ve ayıklama devam eder. Bu işlem kurutma döngüsünün daha hızlı tamamlanmasını sağlarken daha temiz ve parlak bir fincan profili oluşmasını sağlar. İlk 2 - 3 günden sonra yavaş yavaş tabakaları arttırır ve kahve çekirdeklerini kurutma tezgâhında günde birkaç kez altüst ettirerek kurutmaya devam eder. Bu yıl asgari kahve kg fiyatlarının 150 Burundi Frangı üzerinde üzerinde ödeme yaptı. Çiftçilere fide desteğinde bulunmak için fidanlığı bulunmaktadır. Ayrıca yıkama istasyonunda çıkan kahve posasını ve hayvan pisliği gibi diğer organik atıkları değerlendirmek için kompost programı yürütmektedir.

ÜreticiSalum Ramadhan
ÇiftlikKüçük üreticiler
TürBourbon
İşlemYıkanmış
Rakım2000 m
BölgeRusenda, Murwi
TedarikçiNordic Approach
Hasat2018 - 19

Tadım Notları

Limon, kuşburnu, kekik

Teknikler