Barkod: 8681672009106

Kurumadan kabuğundan ayıklanan (wet hulled) kahveyi ilk defa Frinsa’dan almıştık. Bu işlem bize çok yabancı olduğu için biraz şüpheci davranmıştık. Frinsa'dan sınırlı miktarda satın almaya başladığımız bu kahve kapçığından (parchment) tamamen kurumadan ayrılıyor ve yeşil çekirdek olarak kurumaya bırakılıyor. Normalde yıkanmış kahveler kapçığıyla birlikte kurumaya bırakılırken, ıslak yöntem, Endonezya'da yaygın olarak kullanılmaktadır. Islak yöntem sayesinde, kesinlikle farklı bir lezzet profili oluşuyor. Çok yoğun ve karakteristik tatlar çıkabiliyor ancak çoğu zaman çok uğraştırıyor. Fakat Wildan, eğer yöntem doğru kullanılır ve dikkatli iş çıkarılırsa, eşsiz ve lezzetli bir kahve üretilebileceğini düşünüyor.

Sonuç olarak tadına baktığımız kahve, gerçekten farklı ve tatlıydı.

Bu çiftlikten ikinci defa kahve aldığımız için heyecan duyuyoruz.

ÜreticiWildan Mustofa
ÇiftlikFrinsa Estate
TürSigarar Utang
İşlemYıkanmış
Rakım1400 m
BölgeSunda, Batı Java
TedarikçiNordic Approach
Hasat2018 - 19

Tadım Notları

Topraksı, siyah çay, mayıs papatyası, kırmızı elma

Teknikler