İstanbul Yiyecek İçecek Grubu’nun heyecan duyduğu projesi olan Kronotrop Coffee Bar & Roastery, Dünya’daki "Specialty Coffee" akımını, İstanbul’da en üst seviyeye taşımayı hedefliyor. Kronotrop’u "Kahve deneyiminin uç noktası" olarak tanımlayan Mehmet Gürs, "Kronotrop sadece çekirdek ve kavurma teknikleri ile değil, aynı zaman kahve meraklılarına gerçek kahveyi daha yakından tanıyabilmeleri için ücretsiz workshoplar düzenleyeceğimiz ve iyi kahvenin bir nevi sözcüsü olacağımız bir alan. Kronotrop ile hedefimiz İskandinavya, San Francisco, Brooklyn gibi yüksek bilinçli Specialty Coffee barlarını İstanbul’dan başlayarak bu coğrafyada da yeşertmek." diye açıklıyor.

Kronotrop, Beyoğlu’nun bir yan sokağında, küçük bir kahve dükkanı olarak başladı. Kısa sürede kahve tutkunların vazgeçilmez uğrak noktası haline geldi. 2014’ün başında Kronotrop’u bünyesine katan İstanbul Yiyecek İçecek Grubu, Kronotrop’u uluslararası lider microroasterlar'la aynı kulvarda konumlamak üzere yeniden tasarladı ve yapılandırdı. Kronotrop için global üstün kahve dünyasında yepyeni bir sayfa açıldı.

Bulunabilecek en iyi kahve çekirdeklerini doğrudan üreticiden alıp, en ileri kavurma tekniklerini kullanarak kahve meraklılarına heyecanlı bir tecrübe yaşatmak üzere kollarını sıvayan Kronotrop, Cihangir, Maslak Orjin, Allianz Tower, Atatürk Havalimanı dış hatlarda açtığı keyifli mekanlar ve Maslak Oto Sanayi içindeki Kavurma Tesisi, Ar-Ge ve Eğitim Merkezi ile atılımlarını hızla geliştiriyor.