Kahve Su Miktarı Derece Süre
22 g 360 ml 95 C  5:00 dk.

Malzemeler

çekirdek kahve / tartı / espropress-frenchpress / değirmen / su ısıtıcısı / tahta kaşık / saat / sıcak su

Hazırlanış

  1. Çekirdek kahvenizi en kalın şekilde (büyük partiküller halinde) öğütün.
  2. Su ısıtıcısında tercihen filtrelenmiş yoksa damacana suyunuzu 95C’de ısıtın (suyu kaynatıp sonra soğutmayın).
  3. Espropress’i/Frenchpress’i süzgeçleri de dahil olmak üzere sudan geçirin.
  4. Kahveyi dikkatlice Espropress/Frenchpress’in yan duvarlarına ve ağız kısmına gelmeyecek şekilde alın ve düz bir kahve yatağı elde edin.
  5. Tartının üzerine yerleştirin.
  6. Tartıyı açın ve saati çalıştırın.
  7. 15 saniyede hızlıca ve şiddetlice 180 ml suyu dökün, 5 saniye tahta kaşıkla karıştırın.
  8. Yine 15 saniyede kalan 180 ml suyu da dökün ve yine 5 saniye karıştırın.
  9. Kapağını yavaşça 2-3 cm indirin ve tekrar yerinden çıkararak kahvenin emdiği suyu telafi etmek üzere 10-15ml daha su ekleyin.
  10. Kapağı, süzgeç su seviyesinin çok az altına inecek şekilde kapatın.
  11. Saat 4.30 dakikayı gösterdiğinde kapağı kaldırın ve yüzeydeki kahve tanelerini küçük ama derin bir tahta kaşıkla alın (bitterness’ı ve küçük partiküllerin kahveye geçmesini önlemek içindir).
  12. Bu aşamada sakın karıştırmayın.
  13. Kapağı, vücut gücünüzü fazla yaslanmadan 15 saniyede yavaşça bastırın. Toplamda 5.00 dakikaya ulaşmalısınız.
  14. Isıttığınız fincanda hemen servis edin (asla bekletmeyin yoksa demlenmeye devam edecek ve acılaşacaktır).
  15. Parçaları sökün ve lavaboda güzelce yıkayın.